Tuesday

Penghijrahan itu pasti :)



dolu..
kesian sgt kt dia..
rasa diri nya sgt teraniaya..
then owez updating dgn her life..

i loikee her! :)

sekarang bertambah2 loike!!

bcos she dah berhijrah ke arah yg lebih baik untuk diri nya sendiri..
She just came back from Umrah..
Alhamdulillah :)




**sumber : Abby Abadi Facebook**


saya pun mahu berhijrah ke arah yg lebih baik.thanks you sayang for being with me! :)
anda bagaimana??






Monday

everyone can fly ...

Selamat pagi.

lately owez la jengah blog pepagi morning kerana diriku begitu berharga belum start buat kerja bermalas-malasan dulu layan suasana pagi yg best nyaman kan! :)

Dah lama x fly over the Malaysia sea. :P
monolog : plan semester3 tahun ni jadi ke tidak yer tayangtayang??? hmmhh



sebab dok melayan sgt so rasa sayuhati plk terkenang kan suasana kt Danau Toba..
best gilak...tapi org2 nya boleh buat kita gilak.



itu baru Danau Toba yg ku feeling, belum lg suasana pagi kt Paris sambil hadap Scone with Strawbery jem bagai.. mau pengsan 1hari dok terbayang.. huuu

actly kalau dh nak rasa sgt suasana pagi yg sejuk2 alam nyaman ni klu dpt pg pantai pon dah oke dah..
asalkan boleh hilang gian nk sejuk pagi!



hahaha!








Friday

Bear Paws shoes

soo shomel kan??
wanna grab one for my baby
even i tot size nya agak besar..its oke
asalkan dapat.
hahaha!

http://www.dealmates.com.my/deals/March-BearPaw-RM23/Catalog


murah hokek!
yg longgok2 sepuloh hengget tu belom kua lagi yg cmni! haruslah grab copattt babah help!!


:P



Thursday

Penangan ala-ala Solero Shot Genting Highland

selamat pagi

pagi-pagi mak jenab dah nk update2 blog bagai

sebab bosan punye psl

kerja melambak tp .... nanti lah.... kehkehkeh
.
.




semalam weols pegi spital melawat uncle nya suami. ayah ngah panggilan beliau hehe

beliau baru ja operate bende prostat tu (tiada pada gambar.agak2 la kan)

oke b4 dis buat2 xberminat jer psl sakit2 ni
bukan x minat ke hape, mcm ni la manusia
selagi x sakit, "kita enjoooooooyy!"

then, baru lah ku celik mata sikit about the prostat n breast
sgt menakutkan apabila umur menjengah ke alam barzakh 50an-60an sebab penyakit-penyakit ni akan menyerang mangsa-mangsa nya
prostat ke atas kaum lelaki
breast ke atas kaum wanita
how come mereka tu datang adalah secara natural dlm proses tubuh actually
cuma mereka dtg ngan x dtg ja :(
mungkin jgk faktor keturunan??
nnti kne tanya abang Gugel..
x pon uolss pg la melawat ayah ngah n dgr dia explain how come blh jd cmtu.
hahaha!

blh gugur jantung mcm main Solero Shot kat Genting uuuuu kalau pk2 psl tuh!
(wlpn aku xpenah naik permainan yg menakutkan tu hehe)
nauzubillah


nampak tuu semua buat muka PASRAH jer kan..!
kekonon best leteww!
hahah!
//ehsan gugel//




haruslah makan ulam-ulaman dan budu untuk kesihatan oke :)



..santapan pagi..

first time dapat pegang stone! yahoooo! (>.<)

peace yaww! (^_^)v



**bertuah badan si sakit yg bekerja di Petronas ya..sob-sob~**







Wednesday

IKEA tent



holaaa..
cececeeyy penangan citer Lola tiap2 petang okee :P


smlm weolss jengah IKEA

tujuan utama nk beli Tent for safiyya
mama dah menggigil2 nak beli bende alah tent tu sejak ter'usha IKEA on9 aritu hikhik

and also a frame for her
beliau kan dh fefeeling chomel bila tgk gambar sndirik hehe


see her tent and photo frame!? haha
balik rumah jer haruslah mak nye yg bersemangat terus built kan tent nih.
babah nye berdengkur seminit selepas cuci kaki masuk rumah.. fewh -.-

ehh btw her room belum siap di edit laa 'edit' oke
byk lg barang mama nk kne angkut masuk stor.
x larat mak............ :P
so letak jer tempat main die at a corner tuu
siap lari2 tertunduk2 masuk dalam khemah
terbit unsur lawak di situ


14MO old yesterday.
bought a slice Daim cake.
she like chocolate!
(ada ka bebudak yg tolak coklat????)


oke skrg dh pandai ngambik meatball nk makan.
b4 this weolss bagi french fries tu jer
melalak2 ngs nk meatball astaga
semua orang pndang glemer makkkkk bapak!
hahahhaa!


p/s : i rasa mesti uolss teringin nk ada tent ni jgk kan. ahahaha
murah la compare to tent yg kaler biru2 bwk g picnic.my along pon terus je kirim satu :P



Friday

Favourite..la sangaaattt




her favourite book is yg ade gambar la kannn mcm bebudak lain jugak

tapi she also like Number's book


and selalunya akan menatap lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt kt satu page tuuuu...

page mana uolls nak taw..???

.

.

.

.

.

.




Fourteen!

tapi bukan sebab FOURTEEN pong

"mamamamaahh..."

hanya untuk tunjuk 14 Toys

(--,)





Zoo Negara


apo ado dokat Zoo Negaro skg yo..??

dah lamo benao x pegi nyo..
1st month couple dulu jer pegi..ahakhakhak..kantoi makkk dating dekat zoo..hahhaa

lately rasa mahu bawak si fya ke Zoo Negara lah sebab dia dh byk kenal haiwan2 teddy nyer :P
tamo2 Bird Park, sbb kat situ ade bird jer..
dia tiap petang tgk 'behhh' fly kt awan biru ni hehehhehe



Bila kah babah akan membawa kami ke zoo? hehe

adakah teddy tiger yg baru ni tanda babah tak kan bawa kami ke zoo kerana rumah/bilik fya pon dh mcm zoo?? kekekkeke

harapnya tidakkkk ohhhh syg... :P

This is Tiger.. rawwwww!



**she's almost 14MO tp belum pandai sebut ABC la..malas anak dara aku ni.. mcm pandai tp gelenya2 gituuww..sengehhh manjang.. pfff**



Tuesday

kisah seorang anak yang duka nestapa...



sebagai seorang mama, haruslah sentiasa bersedia melayan karenah anak.
seperti gambar :

walaubagaimana sekalipun riak wajah diperlukan.. haruslah LAYANZZZ!

hahahahha!




kenapa perlu dilayan sampai muka mama mcm cipan totap melayan??




kenapa??





kenapa??




kenapa??



??


??





??


???



??




kerana si anak sudah reti begini..





adushh

24jam mata perlu melekap kpd nya




**pakai kanta lekap pun x lekap cmni (-.-) **





Sunday

perpindahan


hanya lah satu propaganda semata-mata
hahahaha!
perpindahan toys si fya dr kedai ke rumah
yg dalam keta babah berlambak sebagai penumpang seat belakang masih belum dipindahkan
yg kat rumah belum jugak diletak di dalam 'rumah' masing-masing

fewwhhh..

i will upload soon her 'farm & jungle' frens!!
makan minggu jugak nak settlekan rumah depa nih

heeeeee :P



Saturday

when she grews up..


:)



her first slide!

hello !

about a weeks i baru ajar si fya main slide hihi

1st time kunun2 takut la die..
second time siap slide sambil niarap uuuu..
ahakz!
anak sapoo lah tuuu :P




jongkangjongket tu xpyh cakap lah..kemaen berlagak mcm budak besar. siap tolak2 mamamamamahh suh pegi dok sebelah yg lagi satu..caitt!




Friday

Hello! Puasa tahun lepas dah habis ganti ke belom??!

psssttt...
uollss

raya 2012 ni i nak pakai Abaya lah
hehehe

nak matching dgn baby fya oke tak.??
:P

tapi fya x payah la pakai tudung.
Kid abaya + rambut blonde..
wow voguedevass anak mama!
hahaha



**Hope babah setuju memandangkan harga nya agak menipiskan poket babah nt..kihkihkih**



Tuesday

Häagen-Dazs


Her babah enjoying Steamboat buffet right now with his colleagues ..
me pulak dok verangan untuk sepotong HD cake huahauhaua



**sabar hati sabar.. tabung ayam tu cuma boleh dipecahkan 23April nanti jer..opss :P **



Monday

Ustazah Pilihan 2021

Assalamua'laikum semua.... (xdak trademark Thomas ye kali ni..)

Auntyolls sudah solat Zohor kah?
Belom..??
Astaghfirullahal'azim..

ape nak jadi yer dgn auntyolls..?
mama pon belom..ehh :P

tapi Ustazah Pilihan Tahun2021 ni dah solat taw!

Awal2 seawal masjid kt depan ni kumandang azan..

si ustazah ni dah sebok 'mamamamah..'sambil rukuk2..
then goncang2 penyidai telekung mintak pertolongan utk mama turunkan telekung yg tersidai tinggi :)

Mama bolayan sbb berfesbuk, sekali dia g amek sejadah n letak kt lantai..
sejadah melonggok pon si ustazah ni blh tertonggeng2 nk sujud hokepp.. bagus nye nak oii


then haruslah mama melayan skjp pakaikan telekung mama dgn brooch heheheee
naseb ko la nak..tunggu kita balik kampung shoping telekung kt Rantau Panjang yer :D


first sekali haruslah angkat takbir yer adik2..


kemudian, rukuk sambil tgk kamehameha.. (jgn tiru aksi ini. berdusa.)

ehh..siap dtg dekat2 nk tgk muka kt kameha plk

cakkk!!


oke sampai sini saja perihal Ustazah kita hari ini.
bila mama said ' dah..dah..' dia tadah tgn pulak u know! amin cepat2 xsempat ku nk fokus snap! haha ehh mcm mama berdoa jer..



**semoga jadi anak yg solehah seumur hidup mu ya anak ku. amin**

**rasa seperti aku sgt mak-mak dah skg hahah**



Bertuah nya dilahirkan cantik.. err mcm saya :P


halo
just wanna share u yang i kan suka tgk wanita2 cantik..
mekap ka x mekap ka xkisah la asalkan cantik hehehe

so

dia ni cantik kan..??
(^_^)



wat eva lah how she is, i totap minat tgk wajah dia. ahakz!


** pernah rasa nk taruk nama baby girl Wan E.. Fasha Sandha, but kot jadik perangai x berapa nk elok.so cancel! :P **