Friday

Fasha Sendat









***posing dari blkg je hokey, gambar 13Sx nanti orang curi salah guna plk kehkehkeh***

Garret Popcorn



hi!!
smlm i n baby fya ikut babah pg PD atas urusan keje babah
hehe
kejap la sesangat..

10am kua dr rumah n straight to Petronas KLCC dulu
sempat lah jugak babah membeli kudapan idaman beliau..

perghh..


worth for money u pay sedapppp
RM19 for the smallest one!
errr mcm mahal je bagi mama ;p

after setle terus la direct to PD
bla bla bla...
dah siap semua keje about 5mins jo..kehkehkeh

singgah plk makan kt satu kedai area depan pantai tu..
n ada satu tempat dh macam Ayer iTam dh ghopenyer

rambang pak malau lah mama
dapat lah pelampung gugurl n bikini linesss 2lai
hahahahaaa

nt update later lah si kecik nih mandi kt swimming pul ya!

brrrrrrr....


**baru kua 6jam dh hbs ratus2..aduipunn..sbb tu i xmo ikut!! ;p **




Thursday

"It is Shaun's World!"



siriyusss!!!

whole day hanya pk kan ini je!!
sedikit membuang masa di situ...

so, will try my best to get all today's dream!
wooohoooo!!






**google google google.. almost all dr luar negara. haihhh **



Wednesday

Misteri Cemata

pstttt..

2 mlm lepas a.k.a Isnin malam Selase
i tdo lewat
after baby tdo baru i tdo
but b4 that i wacthing2 tb dulu
maklumlah tdo alas toto kt hall depan tb
mmg dah xtdo atas katil after baby yaya ni jatuh katil dulu heheheh
looked at my husband slept with his 'cemata'
i tanggalkan lah n letak atas sofa

last2 i plk yg tdo dgn memakai 'cemata'
hahaha

nak jadikan misteriiiiiiiiiiiiiiiii nya
esok pagi i bgn n carik2 my 'cemata'
hubby said dia tanggalkan n letak atas sofa
dia terjaga sbb tb on
okeh

20min mencarik
and my 'cemata' still not found!!!
where where?????
sofa L'shape je kotttt!
and baby yaya pon dah tdo n kurang terjaga that nite
kalau baby blm tdo mmg sah2 la die yg 'pakai'
huhuhuuhuuu

last nite, we still searching, exploring whole house
sampai ke tempat2 yg xde logiknya pon weols carik

dan x semena2 aku jadik rajin menyapu pelusuk lantai rumah plk malam2 khannn
hahaha
ikut logik lah malam2 buta xkan hubby nk tanggalkan my 'cemata' n letak jauh2 khannn
tapi ttp xjumpa!!
hukhuk
misteriii feeling okep

so now
i berkontek lens lah
n my hubby kat ofis pon owez dok pk where is my 'cemata'
dia rase misteriii lebih sbb dia yg last pgg 'cemata' tuh n letak atas sofa
hahahahhaa


***moral of the story : tdo pakai 'cemata' pon xpe, asalkan tdk mengganggu mimpi anda...***

***jangan biarkan hidup anda diselubungi misteriiii***





ini cerita tanpa tajuk




gud afternoon everyone!!

hari ni i rasa mcm nk gembira jer
kenapa yer
errr
tapi tapi tapi
sedeh tu ttp berselinap dlm sanubari okep
cuma perlu berselindung jer
nanti orang kata ape plk khannn
heheheee

actually i rasa nk share2 psl bisnes yg sdg i buat skg ni
tapi
nanti lah ek
next post

now dh kul12pm
nak calling2 mc'delivery jap
beli bubur utk baby yaya konon..kehkehkeh
(^_^)


yummy!!


**how nak kurangkan shopping on9 addict yer..??**
***sigh***





Friday

i'm sick

..i haven't any diaries since 2-3years ago..
..syukur i ada blog utk i meluahkan..
..but now i really need a diaries utk menulis dan meluahkan rahsia hidup..


..15December2011..
..hanya kesalan, keresahan dan kesedihan dalam hati..
..i'm sorry..
..u r too insane my dear..


..hope will see u later dgn keizinan dr Allah..
..segala yg terjadi adalah ketentuan Allah dan hanya Dia yg mengetahui..
..doa ku Allah lindungi lah dia dari segala bencana dan kejahatan manusia..
..tangan ku tadah memohon dipermudahkan segala..
..hikmah yg indah tetap ku nanti dalam sendu..

..amiinn..




**xleh tdo sb crying non-stop**
***kemaen lagi syg n baby fya tdo yer, tgal mama layan katun sob2~***





Sunday

baby 7month3weeks


tetibe rasa nk ngapdate blog..
hehehe. . .

i nak bgtaw u0ls, smlm 10September2011, my baby dh pandai duduk sendiri sepenuhnyer..


and

and

and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


she's calling " maaa..maa!!"

wow!!




Thursday

Saya sayang anda semua!



Sudah lama sgt x berblog...sejak mula bekerja i sgt bz n mmg xbukak lappy bila balik rumah..yg i buat hanyalah peluk2 my baby Safiyya,main2 sampai tdo...bangun pagi tukar pampers, then bawak pegi baby sitter... T_____T xbanyak mase bersama my family hukhuk..tp sabar..insylh nexyear tamo keje! huhu
ehh continue to the main topic:

Bila i dapat chain-email from my husband ni..i bacer sampai habis..setiap kata-kata buat i terfikir2 ape yg akan jadi..apa yg akan jadi...thought uols pon camtu kan... baca lah sampai habis..supaya kita sentiasa mengingati Allah SWT..kekuasaannya mampu menarik ke'enjoy'an kita di dunia ini sekelip mata..astaghfirullah.. nikmati dan hargailah masa2 bersama orang2 tersayang. Setiap detik umpama detik terakhir, btul x...sob..sob~



"Masih teringat kali pertama Adam dilahirkan. Saya sebagai seorang ibu, naluri ibu sangat menebal, nak cium, nak usap kepala dan nak peluk Adam setiap masa. Hanya mahu duduk bersama Adam, susukan dia dan merasai setiap detik-detik penuh nikmat.

Hari ini saya melayari blog. Membaca blog adalah rutin saya setiap hari. Cuma masanya mungkin berbeza mengikut mood. Tapi hari ni, terjumpa 1 blog, baca dan terus jatuh rasa terlalu simpati, dan terlalu insaf.
Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara. Itu perkara pertama terlintas difikiran saya bila membaca setiap entry yg ada di dalam blog ini. Blog ini adalah kepunyaan Moon, seorang kakak ipar kepada gadis cantik bernama Norma.

Namanya Norma, orangnya cantik, bertudung, manis sekali. Melihat keceriannya pada hari perkahwinan lebih setahun yang lalu buat saya tersenyum seorang diri. Namun, takdir Allah mengatasi batasan fikiran manusia. Mengatasi keinginan dan jangkauan akal.

Rezeki dan khabar gembira dari Dia untuk Norma adalah zuriat yang hidup dalam rahim wanita ini. Kebanyakkan anda mesti pernah lalui perkara ini. Pertama kali mengetahui didalam kita ada seorang lagi insan sangat istimewa! Norma juga begitu. Naluri keibuannya mesti sama atau lebih dari saya.





Namun begitu, dugaan Allah datang kepada mereka yang mampu menanggungnya. Dan kali ini, adalah giliran seorang ibu muda seperti Norma menerima takdir yg tersurat.

Kebahagian Norma mendapat zuriat pertama, Rafiq, disusuli dgn berita bahawa dia menghidap Brain Cancer Stage 4. (T_____T) *terus aku menangis lah kan *


I just can't hold my tears anymore. Ya Allah, dugaan yg Kau bagi padanya betul-betul menginsafkan diriku. Norma masih didalam pantang ketika itu tak dapat berjumpa Rafiq.

Memeluk Rafiq dan tidur bersama Rafiq seperti mana kita, ibu-ibu yg normal boleh lakukan. Lebih meruntun hati saya, apabila Norma tidak dapat menyusukan Rafiq kerana penyakitnya. Sedih. Dia telah di bedah sebanyak 5 kali since mac 2011..sekarang baru Jun,2011. 5 kali dalam masa 3 bulan adalah banyak.
Norma juga perlu diberi suntikan atau ubat *kurang pasti* berharga RM10,000.00 / suntikan. Sayu hati saya bila melihat Rafiq. Umur Rafiq sebaya permata hati saya, Adam. Sedangkan sehari tak jumpa Adam boleh buat saya resah dan tak tentu hala.

Tak peluk Adam masa dia tidur boleh buat saya tak tidur lena. Bagaimana pula bayi sekecil Rafiq melalui hari-harinya, malam-malamnya tanpa seorang ibu (T___________T). Bagaimana kalau dia menangis? Lapar? Mahu dipeluk? Mahu diusap? Mahu di agah?

Kisah Norma betul-betul menginsafkan saya. Terus terfikir sejenak, andai saya diberi dugaan hebat begini, apakah yg akan terjadi? Ermm…ingat 5 perkara sebelum 5 perkara..masa SIHAT SEBELUM SAKIT...


Terus meleleh-leleh airmata tgk gambar ni. Selaku blogger, saya bukan kaya raya, harta juga tidak banyak. Namun, saya ada tanggungjawab sosial yg perlu saya tunaikan atas dasar kemanusiaan. Secara serius, saya tidak menagih simpati anda untuk menyumbangkan sesuatu. Tetapi, saya amat-amat berterima kasih jika entry saya kali ini dapat membantu Norma sekeluarga walaupun hanya dengan RM10. Sesiapa yang ingin menyumbang, boleh ambil details dibawah.
cimb 01070068677528 Noormawati Mohd Rasif

Ya Allah, Engkau maha mengetahui. Berikan keluarga ini kekuatan. Berikan ibu ini ketabahan hati untuk melawan dugaanMu. Dan berikan keajaibanMU semoga anak kecil itu kembali tidur lena disisi ibunya. Amin.
Rafiq, aunty pun tak tahu one day Rafiq akan bace entry ini atau tak Rafiq pun tak kenal aunty, dan aunty sendiri tak kenal mama dan papa Rafiq. But, one day when you grow up, u must be a strong person just like your parents. Mesti! Sebab mama dan papa sangat kuat sekarang demi Rafiq (T_____T)



Semoga Norma dan Talib sekeluarga tabah mengharungi hari-hari mendatang.

Entry mengenai Norma boleh dibaca di blog kakak iparnya Moon. Sila lah panjang-panjang kan diFB, tweeter, blog or mana-mana jika anda mahu. Thanks for reading. "



itu sahaja. terima kaseh.
T_______________________T
hukhuk~
















xsuka kamu la! hish!!


hello syg2 semua :)
da lama gila xupdate blog kan..usha peng'update'an blog kwn2 jer everyday

well, lastly i update lah psl i yg dah bergelar a staff to a company ni kan..
i Management Trainee je taw oke..hehehehe
cum PA to a boss plus 2Bosses yg jarang2 ade kt ofis..
bunyik cam bagus je kan became a PA..
dunno wat to say.actuallt dis is a secret job for here.
biasa laa dunia pejabat nih mcm2 ragam ada..
ape yg betul ape yg salah u better keep ur mouth silent..

i skg ade sikit rasa kurang senang dlm hati lah ;(
rasa sakit hati n dunno to whom i nk luahkan sbb tgh malas nk call2 my hubby ganggu die plk nk rest lunch hour ni..huuuuuuuuuuuuk ;'(

i xsuka la dgn mulut org yg suke berstory psl org n rasa2 agak2 die xmcm tu..
btul ke ape i type nih kepala sudah naik pening.

errr tp better i xstory byk kan. kot2 blh mngeruhkan keadaan pulak.
ape yg perlu igt ialah pesanan my boss.-
Here, berkawan boleh. but... better u don't!

fewhhh..how nk buat2 sombong a.k.a buat xtaw ek??
i nak sgt bt cmtu sb i pon malas nk hirau dunia2 yg berpeleseran di tepi2 i nih..tp i xtaw how!??pliss help me sape2 yg concern..hehehe



p/s: no body is perfect. n how abt u..??
-tukang ngumpat
-tukang gatal
-tukang laga org a.k.a muka plastik
-tukang maki
-tukang rasa cam best je




Monday

mengantuk
sgt2.
aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Friday

Herlow!!

lupa la nk update blog..
lastweek weols holiday kt Singapore :)
very nice country to enjoy our holiday u know
peaceful, cozy and beautiful beach at sentosa..fewh mcm hawaii~ (dlm tv..ngehngeh)

oww me skg is a worker taw
so kjp2 je lah berblog yer..
kunun2 staff yg bagus gituw..ahakz!

well, best la environment here
xde yg bz body..
ehh bukan...i need to be a lone ranger since my boss warned me that mase interview lagik
so semoga hilang title Mami Jarum yg mdm Tena kasik tu ye..
(^__^)




see photos at my fesbuk

Thursday

mencik laa roaming nih.hukhuk

..tidak sabar utk Sabtu..

..rrinduuuuuuuuuuuuuuu..

(^_^)




Sunday

sakit ati sgt2 !!

herlow. sila herlow dgn nada sakit hati

klu ade sesape yg membacer status fesbuk i pagi td..
i ade tulis STart Early Sabtu n Late ending..err i pon lupa cmne ayat tu..hehhe

so, now i on9 balik same as time smlm gak.sb mmg baru end the saturday
3.15am sampai rumah..
n ade plk kejadian yg mnyakitkan hati
berlaku apabila bukak pintu kereta utk kemas2 barang2 baby yg bersepah2 utk disumbatkan dalam henbag besar ELLE ku..(saje je highlite, agak mahal bg ku Elle ini wlpun xsemahal Guess,Gucci LV dan lain2..hukhuk.plg penting ia hadiah birthday terakhir masa bujang i..huwaaa sedey giler kot!)

ehh tetibe dh sedeh ;'(
ok nak bgtaw HENBAG ELLE PURPLICIOUS GOJES i kene curik. ade nates umpil kunci pintu kereta n grab it. luckily i punye purse in dashbod kete.
dalam henbag gojes tu ade skarf-skarf baby, camera, pampers, n i pon xtaw ape lagi sb i mmg xcek.klu i nk amek something i maen raba jer dlm henbag tuh..hukhuk!!
giler sakit ati nih! sebab kejadian mmg kompom2 berlaku depan umah mak.
kami park depan pagar umah mak (umah teres yg dh renovate luaskan ruangtamu ko byg kan lah pagar rapat ke depan n kami park btl2 dpn pagar)

i xtaw nk story cemane ;'(
sbb nk paking barang2 hubby pon i rase blank dh nih.bodoooooooo punye pencurik! geramnye!
mase blk dr umah mak td sign pintu kereta xrapat nyale2...hubby cek n tgk pintu penumpang blkg die xrapat--just letak jer. kitorg dh peliks ....(sbb my hubby owez checking every kunci b4 leave the car)..tp kitorang abaikan jer.

geram oke.sgt geram dunno y. n camera pon nasebek memory card hubby amek pasang dgr lagu..uhh..agaknye si dungu tu kelamkabut n capai jer henbag tuh. my purse in dashbod, n my hp in my jeans pocket.
---itu Allah selamatkan sb salunye i mmg sumbat semuanyaaaaaaa dlm henbag even tinggalkan dlm kete.sebab turun kete naik umah mak kejap je pon!. waaaaaa sakit ati sgt wlpun camera jer yg hilang..err plus henbag gojes tuh!!

eii i blank laa xtaw nk ckp ape ;(


xpe lah..nk sejukkan hati dgn tgk gmbar baby syg mama ;')

skarf baby dh xde.hukhuk.
nt kite beli lagi ye syg..sob..sob

tired sgt tunggu babah beli beg yg sgt santek..hihi


luckily have die one
her very-very first hand badge n wig! hahah


for mothers (^.^)
.hepi mother's day.

for me wahh i'm a mother this yera.
tq syg for the luvly jacket n shoes! ;)
xoxo



Saturday

hampirrrrrrr berkahwin..ape kes??

herlow guys
today dpt berita
gembira TETAPI sedey
ahlakmak..cemano tu cemano cemano..???




oke.
i story yer..
td pagi abt 1030am, i bf baby smbil tgk tb, tup2 baru je terlelap mamai, ade call masuk.
kebetulan plk hp ade dgn i..(salunye i tinggal merate..hihi)
tgk no, i xkenal.xde dlm booklist
so i xjwb n terus sambung tdo...
tp i rase mcm call dr 'tunangan' i tu jer...huhu
then ade sms masuk, i bukak mamai n xtaw ape msg i bacer tuh ;p




i sedar dr tdo dh 12pm!
bacer balik sms tu rupenye mmg betul dr 'tunangan' i ler!!
wah3

i diminta hadir utk 'berkahwin' pada 9May2011, this Monday!
"kindly confirm us ur acceptance b4 2pm"
fewhh~nasebek tersedo dr tdo.....

aduiyak mak..
baru jer smlm beli tiket utk balik KB dgn baby..
kalau seratus lebih xpe, nih dekat 300 mangaiii..
nak cancel pon rase serbasalah uuuuuu.
terbyg2 blh dpt set mekap Bodisoppp tu 300 tu..ahakz!
i tamo lah stay kt KL while my hubby xdokss, nt i manyeh malam2..uhuhukhuk
actuallly my hubby will attend a meeting with MOT dgn supplier kat Guangzhou :(
nampak sedey tuh..??..sedey sbb 1st time pisah jauh2 wlpun kejap jer..heheh
khamis he will be flying back here :)
tapi i kat kg dgn baby mungkin lah tunggu wekend utk blk Kl semula

oke smbung story.
i call that number back, n told her yg i xdpt commence on Monday sb i ade kt kg.
and also 18May-21May weols pg holiday ke Singapore (buang duet ;p)
semuanya dh setle-tiket flite n hotel ;(
so kerugian if cancel
tapi klu 'perkahwinan' nih cancel, mano laie rugiiiiii
cer jwb cer jwb ;p

so i mintak jasabaik @ consideration her utk i masuk starting 25May2011
(mase i call tu i lupa apekebende Consideration ni!!)hahah
nerves n gumbire punye pasal.

tapi yet she replied me that she sgt bz n belum diskusi dgn Director n mungkin nexweek baru blh bt decision either i blh commence on dat day i nak ataw i akan DIREJECT!!!! huwaaaa!

nih 1st step n 1st stage utk i join Management team..hopfuly ade rezeki i kt sini.
i kan xnoks jd enjineer.. ;p

itu saja. timekaseh
(T__T)



p/s : risau akan direject sb kerenah sendirik! aduiii
gila ko nk lps peluang join SafuanGroup Bhd!
impianku nk masuk Menara Safuan tu hokey!
plisssssss...